Kolumne 08.08.2020. 08:51. Zadnja izmjena: 08.08.2020. 08:51.

Tele(re)vizija

[Kolumna Bojane Španiček Kanoti] Kad Stožer kaže – ne!

Nego, jeste li znali da onima rođenim bez trunke pjevačkog ili zabavljačkog talenta, nemoćnima da se otrgnu iz okova vlastite nenadarenosti, u životu ne preostaje ništa drugo nego kopati krumpire? S druge strane, oni blagoslovljeni zvjezdanim talentom, što im u snovima dolaze najljepši stihovi i glazba što ljubavlju i srećom obavija srca, e, takvi se ne moraju zamarati teškim fizičkim poslovima jer će im pinka kapnuti s neba čim otvore usta i puste glas. Osim kad Stožer kaže – ne može! Pa će nakon nekoliko mjeseci nastati frka i panika, krenut će apeli Vladi, Nina Badrić će s društvenih mreža zavapiti da su mnogi gladni, Indira Forza s konferencije za medije forsati da se jasnije definiraju preporuke za održavanje koncerata – jer su uz sadašnje neisplativi, a prvi put će za saborsku govornicu stati i novoizabrani zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar Drele i, začudo, neće podrignuti, nego će pozvati Vladu da izađe glazbenom sektoru ususret i omogući jasne kriterije po kojima će moći funkcionirati uz poštivanje epidemioloških mjera, te financijsku podršku.

No, vapaji gladnih glazbenika u narodu nisu baš naišli na plodno tlo. Kako i bi, kad je u njem već posađen krumpir! Pa je tako estradnjacima stigao poziv da, kad već ne mogu pjevati, zasuču rukave i bace se na vađenje krumpira. Zaradit će nadnicu od 300 kuna, pošteno se oznojiti pa uštedjeti i na teretanama i osobnim trenerima, a usput mogu i zapjevati, jer, nije glazba rezervirana samo za pozornice.

Naravno, ti su prijedlozi u glazbenim krugovima doživljeni kao teška uvreda, okarakterizirani čak i kao poraz ljudskosti. A mogli su cijelu priču fino okrenuti, pa prihvatiti poziv da se pridruže netalentiranim smrtnicima u vađenju krumpira – među redovima je ionako dovoljan razmak da se izbjegne moguća zaraza i ispoštuju epidemiološke mjere...

(komentar Bojane Španiček Kanoti u kolumni Tele(re)vizija u TV prilogu u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 3. kolovoza)