Kolumne 19.02.2020. 08:43. Zadnja izmjena: 19.02.2020. 08:47.

Zanovijetanja

Kolumna Ivice Žiškovića: Epidemija laži o bogaćenju dužnosnika

Virus lažiranih imovinskih kartica poprima epidemijske razmjere. Gdje god se zagrebe, eto ti njega. Već se toliko „udomaćio“, da gotovo nikog više ne iznenađuje. U epicentru su bili ministri vladajućeg HDZ-ea. No, ono nešto malo „epidemiologa“ iz redova kuražnijih novinara i medija uvidjelo je da nema svrhe samo njih stavljati u karantenu, da se spriječi njegovo daljnje širenje, jer su spoznali da je već poodavno posvuda rasprostranjen.

Toliko je zarazan da ne pravi razliku među rodovima ili godištima, boravištu i prebivalištu, a ponajmanje o dužnosničkom statusu i stranačkoj pripadnosti. Tako se ponešto isčeprkalo o propustima u kartici Anke Mrak-Taritaš, predsjenice GLAS-a. Ispravit će to, kazala je. Znatno drastičniji su primjeri dužnosnika dviju istarskih općina, koji su, dakako, članovi IDS-a. Izvjesni Nivio Stojnić, koji upravlja općinom Tar-Vabriga, u imovinskoj kartici nije prijavio vlastiti OPG, a za dobar dio imovine ne zna kako ju je stekao. U proteklih sedam godina, pišu portali, njegovo je bogatstvo utrostručeno, pa sada iznosi devet milijuna kuna! No, ostat će zapamćen po prostakluku. Na sve upite novinarke o imovinskim dubiozama, umjesto odgovora ponavljao je psovku: Popuši mi k...! (...)

(novi komentar Ivice Žiškovića u kolumni Zanovijetanja u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 17. veljače)