Kolumne 02.04.2020. 08:47. Zadnja izmjena: 02.04.2020. 08:50.

Zanovijetanja

Kolumna Ivice Žiškovića: Na tapeti ministar

Što se poduzima u Hrvatskoj? Naravno, nitko ne očekuje da se po iznosima uspoređujemo s bogatima, već da ih barem pratimo po svrsi mjera. Prošli tjedan Vlada je predstavila program pomoći gospodarstvu. Pobrojala je čak 63 razne mjere! Brojčano puno, ali među onima kojima su namijenjene – razočarenje. "Škrtac" Zdravko Marić, ministar financija, izravno bi dao tek koju milijardu kuna za subvencioniranje plaća zaposlenika u najugroženijim tvrtkama i djelatnostima. Za sve ostalo – poreze, doprinose i razne parafiskalne namete, umjesto otpisa za ovo kritično razdoblje, nudi tek odgodu plaćanja. Poduzetnici su ove mjere dočekali „na nož“.

Oštricu su usmjerili prema Darku Horvatu, držeći da je on - kao ministar poduzetništva i gospodarstva - sudjelovao u njihovom kreiranju. Inicijativa Glas poduzetnika, koja okuplja 60.000 tvrtki i obrta, u znak nezadovoljstva je otvorenim pismom od premijera Andreja Plenkovića zatražila ministrovu smjenu...

(komentar Ivice Žiškovića u kolumni Zanovijetanja u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 30. ožujka)