Kolumne 26.03.2020. 17:17. Zadnja izmjena: 26.03.2020. 17:17.

Zanovijetanja

Kolumna Ivice Žiškovića: O virusu vjerodostojno i kompetentno

Pošast zvana koronavirus nesmiljeno se širi. Lijeka zasad nema, a širenje mogu usporiti ili ubrzati samo ljudi. Svatko od nas ponaosob. Svojim ponašanjem i (ne)odgovornošću. U prilici smo da to zlo ublažimo i skratimo ili razbuktamo do neslućenih razmjera. U našim je rukama ključ naših ali i tuđih sudbina. Toga moramo biti svjesni, jer virus prenose - ljudi. O stanju i mjerama koje se u Hrvatskoj poduzimaju svakodnevno smo iscrpno obaviješteni od nacionalnog Stožera civilne zaštite. Dobro je poslušati njihova izvješća i savjete jer se dokazuju kao kompetentni ljudi koji otvoreno bez okolišanja i vjerodostojno govore o stanju u zemlji i svijetu.

Napokon je politika dopustila da prosuđuje i odluke donosi - struka. Da je tako i u nekim drugim djelatnostima, bilo bi manje posrtanja i promašaja. Kako god ova situacija završi, a zasad se Hrvatska dobro nosi s njome, ostat će u sjećanju likovi glavnih aktera koji su usmjeravali aktivnosti u vezi koronavirusa. Samoprijegorni vrhunski stručnjaci. Predvodi ih novi ministar zdravstva prof. dr. sc. Vili Beroš, koji je preuzeo dužnost neposredno pred najezdu epidemije...

(komentar Ivice Žiškovića u kolumni Zanovijetanja u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 23. ožujka)