Kolumne 21.08.2020. 11:30. Zadnja izmjena: 21.08.2020. 11:49.

Kolumna

[PRIBISLAVEC] Tri upitnika, jedan odgovor

Od kasne jeseni prošle godine, kada su općinske vlasti u Pribislavcu s rečenicom "A sad je dosta!" prijavile Državnom inspektoratu bespravnu gradnju na rubu romskog naselja koje se s ilegalnim objektima zavlači na prostornim planom rezervirane parcele za poduzetničku gradnju, s visoke adrese ni slova, ni pozdrava, a bespravna gradnja ide dalje. Raste. Neslužbeno: izdano je jedno rješenje o rušenju neke daščare na drugoj lokaciji, a zatim opet ništa. Prvi je upitnik – kako to funkcionira Državni inspektorat s kojim se inače može kontaktirati samo e-mailom?

Drugi je upitnik: što je s istragom o pronevjeri novca iz općinskog proračuna? Istraga je proglašena tajnom, samo je jedan službeni dokument emitiran (Ministarstva financija) u kojem se navodi "utemeljena sumnja" da je iznenadno preminula općinska računovotkinja "zamračila" 6.743.978 kuna!? Istraga je "tajna", pa o istrazi mjesecima nema ni slova iz državnog odvjetništva ili policije... Ipak, zanimljivo je: kad je afera pukla, istražitelji su kopirali gomilu dokumenata, no do danas nisu – kažu pribislavečki općinari - ni sa kime iz općine obavili nikakav ozbiljan "informativni razgovor".

I konačno, treći je upitnik – hoće li djeca s novom školskom godinom u novu školsku zgradu OŠ Vladimira Nazora u pribislavcu ili neće (još)? Ma hoće, lijepa je vijest. Za 17. rujna planira se svečano otvorenje nove škole, sagrađene takorekuć preko noći, za kakvih pet-šest godina. E jesu se načekali...