Kolumne 16.04.2020. 14:58. Zadnja izmjena: 16.04.2020. 15:00.

Tele(re)vizija

Kolumna u okviru TV programa: Gdje su naše ustaše?

(...) Ova grozna epidemija na neko nas je vrijeme udaljila od omiljenih narodnih običaja slavljenja propalih država, zločinačkih režima, svađa oko ustaša i partizana. Malo su mi nedostajale te živopisne rasprave, nekako su prenaglo prestale, čak su i hrabri internet fašisti nakratko utihnuli, da bi se nekoliko dana uoči „onog datuma” stidljivo počeli pojavljivati simboli, znakovlje, sličice i videoradovi ekipe koja nikako da zaboravi 10. travnja prije 79 godina kada je osnovana Nezavisna država Hrvatska koja je Italiji poklonila Istru i Primorje, a Mađarskoj Međimurje i Baranju. Čak ni na „taj datum” nisu se nešto iskazali, tek jedan provokativni plakat sa čestitkom povodom „Dana državnosti”, poneka malo žešća objava na društvenim mrežama. I to je bilo to.

Ipak nekakva korist od koronavirusa. Ali, ne bojte se, proći će i epidemija, vratit će se Hrvati svojim starim dobrim običajima i ponovo se dijeliti na naše, njihove i ničije. Dotad, ostanimo doma.

(komentar V. Trstenjaka u kolumni Tele(re)vizija u okviru TV priloga u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 14. travnja)