Kolumne 01.01.2020. 05:04. Zadnja izmjena: 01.01.2020. 05:04.

Prozor u svijet

Kolumna u okviru TV programa: Sretna nam i ova nova!

Odlazi i 2019. u ropotarnicu povijesti. Preživjeli smo ju unatoč Nostradamusu, Babi Vangi, povremenim prijetnjama od udara asteroida koji se obavezno pojavljuju iz crnila svemira u sezoni kiselih krastavaca i redovito za nekoliko stotina tisuća kilometara promašuju Zemlju. Preživjeli smo napeti prvi krug izbora za predsjednika Republike Hrvatske, preživjet ćemo i drugi krug, jednako kao i zimski odmor saborskih zastupnika, serijal Sam u kući, dnevnike Hrvatske radiotelevizije, kulinarske televizijske emisije, blagdansko potrošačko ludilo... sve ćemo preživjeti, onako baš u inat onima koji tvrde da nam nema spasa, osim možda novogodišnjih televizijskih programa i njihovih repriza kojima će nas darivati naše televizijske kuće.

Jer ono što nam nude moglo bi dotući i najotporniju živinu, gdje neće prosječnog televizijskog gledatelja koji je vrijeme do odbrojavanja do ponoći između 31. prosinca i 1. siječnja odlučio provesti na trosjedu s daljinskim upravljačem u rukama, da bi nakon ljubljenja ukućana i okupljene bližnje i daljnje rodbine, dvije minute nakon ponoći kroz prozor bacio pogled na zadnje ostatke desetine tisuća kuna vrijednog vatrometa ispucanog dobrotom ljubljenog mu (grado)načelnika. Kad utrnu i zadnje iskrice na nebu i prestane pucanje petardi, a društvo se raziđe, tad će početi padati velike odluke, zakletve da će se u Novoj manje jesti, piti, biti bolji, prestati pušiti, više voljeti Domovinu, bolju polovicu...

(komentar V. Trstenjaka u kolumni u TV prilogu u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 30. prosinca)