Kolumne 25.03.2020. 13:08. Zadnja izmjena: 25.03.2020. 13:10.

Tele(re)vizija

Kolumna u okviru TV programa: Virus, virus - e, pa što je, ako je virus nije lav!

Dakle, nema više labavo! Što smo se družili, družili smo se. Od sredine proteklog tjedna, nekako s proljeća, stigle su i nove mjere protiv nevidljivog zlotvora koji prijeti iz temelja promijeniti civilizaciju i zbog kojeg socijalne kontakte moramo svesti na minimum, na međusobni razmak od metar ili dva i na tek poneki čeznutljivi pogled na daljinu, kako bi se spriječilo napredovanje malog čudovišta koje se nezaustavljivo širi svijetom i prijeti ekonomskom i demokratskom društvenom poretku. Ono što je prije nekoliko mjeseci započelo negdje na dalekom nam istoku i što se kod nas doživljavalo tek kao malo jača gripa, a od čega će (možda) poneko i umrijeti, pretvorilo se odjednom u noćnu moru bez presedana.

- Ljudi, smrtnost je mala, ali za onog tko umre smrtnost je sto postotna - zaključio je, tako istinito i tako precizno (barem što se drugog dijela izjave tiče) jedan učeni tip iz kriznog stožera nama susjedne zemlje...

(komentar V. Trstenjaka u kolumni u okviru TV priloga u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 23. ožujka)