Kolumne 22.09.2020. 06:39. Zadnja izmjena: 22.09.2020. 06:40.

Tele(re)vizija

[Kolumna V. Trstenjaka] Fuj, fuj korupcija

(...) Poput našeg premijera Andreja Plenkovića. Čovjek ujutro pred ogledalom namjesti frizuru, na facu stavi najljepši mogući osmijeh, zauzme pobjednički gard i ne daj Bože da mu neki nadobudni novinarčić to pokvari nekim glupim pitanjem o nekakvoj korupciji. Ili, da ga o istoj temi priupita neki tamo saborski zastupnik.

- Fuj, fuj korupcija, mi smo predani borbi protiv toga, neka institucije rade svoj posao. I što ćemo sad?

Ali treba razumjeti Andreja. Nije mu lako. Jedva je skupio 76 glasova potrebnih za mirno vladanje, a onda mu organi počnu hapsiti teškom mukom skupljene saborske zastupnike, dvojici njegovih skinut je zastupnički imunitet (srećom, uvijek se nađe rezervni igrač, netko spreman prisegnuti čašću „da ću svoju dužnost obavljati”... bla, bla, bla...). I tako do nove sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva i novog igrokaza s hapšenjima i sudskim procesima koji na kraju završe zastarom, a još prije toga padnu u zaborav. Ovoj zemlji treba resetiranje...

(novi komentar V. Trstenjaka u kolumni Tele(re)vizija u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 21. rujna)