Kolumne 21.10.2020. 22:51. Zadnja izmjena: 21.10.2020. 22:53.

Tele(re)vizija

[Kolumna V. Trstenjaka] Mali gad u novoj velikoj ofanzivi

Koliko je vremena prošlo otkad smo proglasili pobjedu nad koronavirusom? Tri-četiri mjeseca? Čini mi se da je to bilo negdje pred izbore i u vrijeme kad se trošilo na hektolitre zaštitnih krema i ulja sa zaštitnim faktorom 50, a s tijela zgodnih turistkinja sunce brisalo blijede tragove naramenica od grudnjaka i svilenih trakica oko bedara. Satjerali smo ga u mišju rupu, razbili kao budala zvečku, bez milosti, počeli se sprdati, pobacali ratne maskirne uniforme i maske i proslavili pobjedničkim dernecima.

Tu i tamo našao bi se još pokoji zaostali primjerak koronavirusa skriven u najtamnijem kutku ispod šanka zatvorene birtije, ali to više nije bio neprijatelj vrijedan pažnje...a, onda su prošli izbori, dobili smo novu-staru vlast, vlasnici apartmana izbrojili su ovosezonski i ne baš tako loš utržak. Opijeni pobjedom zaboravili smo na malog podmuklog gada koji se nesmetano množio i baš kad smo se ponovo počeli zabavljati svakidašnjim aferama i prisjećati se nepravedno zapostavljenih četnika, ustaša i partizana, koronavirus uzvratio je udarac. Onako mučki, s leđa. Jači nego ikad, objavio nam je novi rat. Stratezi iz Stožera upravo ovih dana priznaju da na pojedinim bojišnicama trpimo sve ozbiljnije gubitke...

(komentar V. Trstenjaka u kolumni Tele(re)vizija u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 19. listopada)