Kolumne 29.09.2020. 08:20. Zadnja izmjena: 29.09.2020. 08:26.

Tele(re)vizija

[Kolumna V. Trstenjaka] Mlađe je slađe?

... Javna televizija svako malo, ničim izazvana, opali sebi metak u koljeno. Od serije tužbi protiv vlastitih zaposlenika, još veće serije pokrenutih ovrha protiv prisilnih obveznika televizijske pristojbe, do otkazivanja suradnje poznatim voditeljima e-poštom i najnovijeg skandala sa stavljanjem u zapećak Ljiljane Sauche, dugogodišnje urednice novinarke i voditeljice, koje više neće voditi emisiju Vijesti iz kulture. Zašto? Zato jer na HRT-u „trebaju mlađa lica”.

Prevedeno, Ljiljana je došla u godine koje niti najbolji HRT-ovi šminkeri više ne mogu sakriti, a to, složit ćete se, u eri visoke HD rezolucije nije baš zgodno. Pa su se na noge podigle Ljiljanine kolege i molegice, predsjednica Sindikata novinara Maja Sever i sama zaposlenica HRT-a, glasno je protestirala zbog diskriminacije koja se provodi na javnoj televiziji, oglasilo se i Hrvatsko novinarsko društvo, a Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić također smatra da na HRT-u prave distinkciju temeljem spola, stavljajući starije voditeljice u nepovoljniji položaj od njihovih muških kolega, što je kao diskriminacija (temeljem spola) zabranjeno Zakonom o ravnopravnosti spolova...Tako je to, kad dođeš u neke godine odjednom si svima na putu...

(komentar V. Trstenjaka u okviru TV priloga u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 28. rujna)