Kolumne 10.09.2020. 08:06. Zadnja izmjena: 10.09.2020. 08:12.

Tele(re)vizija

[Kolumna V. Trstenjaka] Ostanimo pred TV ekranima i izdržimo

Ustav Republike Hrvatske, Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, izmjene i dopune Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Zakon o državnim službenicima i namještenicima, izresci iz lokalnih novina, dvije jabuke, šalica kave i bočica sirupa protiv kašlja zauzeli su staklenu ploču stola postavljenu na ručno obrađeno i lakom za parket lakirano postolje od korijena stare topole. Iz glazbene linije dopirali su zvukovi domoljubnih pjesama M. P. Thompsona, a kad je krenula Lijepa li si, državni službenik N.N. sjeo je za stol i krenuo se pripremati za najveći izazov u životu, polaganje Državnog stručnog ispita. Zahvaljujući poznanstvu s Dužnosnikom i stranačkoj iskaznici Zajednice, prije nešto manje od godinu dana zaposlio se u državnoj službi, svetom gralu i mokrom snu većine hrvatskih svršenih studenata.

Dobro se N.N. uklopio među starije kolege, brzo se priviknuo na protokol kretanja iz kancelarije u kancelariju, naučio tko je tko u njihovom velikom kolektivu, ali nedostajao je onaj završni dodir nakon kojeg karijera uz njegovanje poznanstva s Dužnosnikom i iskaznicu Zajednice može samo prema gore. Državni stručni ispit. Kad ga položi, bez grižnje savjesti moći će...

(komentar V. Trstenjaka u kolumni Tele(re)vizija u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 7. rujna)