Kolumne 07.07.2020. 13:20. Zadnja izmjena: 07.07.2020. 13:21.

Tele(re)vizija

[Kolumna V. Trstenjaka] Seoske babe na trulim ogradama

U nedjelju smo izabrali što smo izabrali, ali televizijska zabava tek sada počinje. Ako se ostvare prognoze kojima su nas do jučer bombardirali o nikad neizvjesnijim izborima, zagarantirano nam je još nekoliko tjedana napetog televizijskog programa na svim kanalima. Tko će s kim, tko će koga, kolika je cijena saborskog mandata 'ispod tezge', jesu li glasovi dijaspore donijeli prevagu, tko će prvi skupiti 76 potpisa novoizabranih saborskih zastupnika i s plavim fasciklom otići na Pantovčak da bi od Predsjednika zatražio mandat za sastav nove vlade?

Unaprijed se grozim raznih političkih analitičara, 'posvoduša' poput Krešimira Macana, Žarka Puhovskog ili Davora Gjeneroa koji će opet biti glavne face na televizijama i opravdavati svoje eventualne pogrešne predizborne procjene ili se hvaliti kako su, eto, baš dobro predviđali. Ne mogu si pomoći, ali ovi me likovi neodoljivo podsjećaju na stare seoske babe koje, oslonjene na trule drvene ograde obrasle koprivom, jedna drugoj prenose najnovije seoske tračeve...

(novi komentar V. Trstenjaka u kolumni Tele(re)vizija u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 6. srpnja)