Kolumne 05.11.2020. 08:37. Zadnja izmjena: 05.11.2020. 08:39.

Tele(re)vizija

[Kolumna V. Trstenjaka] Veličanstvena koronafešta na splitskoj rivi

Nešto razmišljam... tko je odgovoran za očito loše stanje i predvidivi slom zdravstvenog sustava Hrvatske? Novinari? Ne. Mamica 'z Oprovca? Ne. Vatrogasci? Ne. Društvo žena? Ne. Dimnjačari? Neee! Ministar zdravstva? E, to je taj. Onaj isti, donedavno popularan lik koji je zajedno s premijerom prije nekoliko mjeseci proglasio pobjedu nad epidemijom, a sada ponovo kao malo dijete plače, kumi i moli ljude da se pridržavaju naputaka, ograničenja, preporuka i zabrana jer nam je mali virus stvorio velike probleme. A ministru je problem što ga nitko više ne šljivi. Ni kolegu mu, ministra Božinovića. I njegovog šefa također. Bi li bilo nepristojno u ovom trenutku nekoga od njih zamoliti za ostavku?

Torcida se ne dira

Najmanje im očito šljive navijači Hajduka koji su proteklog tjedna zapalili Split, a naši televizijski sportski i drugi reporteri hiperventilirali nad ponoćnim crvenim nebom iznad grada pod Marjanom.

- To može samo Split, to može samo Hrvatska, to može samo Torcida! Veličanstven prizori sigurno će obići svijet – opisivali su potreseni televizijski pregaoci. Veličanstveni prizori zapaljenog, a onda i zadimljenog Splita zaista su obišli svijet i pokazali koliko smo - neuračunljivi. To može samo Split, to može samo Hrvatska, to može samo Torcida! Istina, to može samo u Hrvatskoj. Nitko drugi na cijelom svijetu ne može...

(novi komentar V. Trstenjaka u kolumni u sklopu TV priloga u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 2. studenoga)