Kolumne 15.10.2017. 23:38. Zadnja izmjena: 15.10.2017. 23:40.

Selnica

Komentar Izaka Vrtarića: Nemate struju? U 21. stoljeću?!

U trenucima dok se nacija, više od 70 godina kasnije, žustrije no ikad bavi partizanima, ustašama i četnicima, a dežurni moralizatori se zgražaju nad djevojkom koja je u Supertalentu prošle nedjelje zavodnički vrtjela guzom, kao da se više ženskih atributa ne vidi u prosječnom spotu Maje Šuput ili Severine, ima onih koje muči nešto mnogo važnije.

Naime, tridesetak domaćinstava na području općine Selnica dan danas, 2017. godine poslije Krista, nema struju! Ljudi ne mogu osvijetliti sobu ni staviti meso 'z tiblice u hladnjak, a kamoli uživati, ili se snebivati (ovisno o preferencijama) nad spomenutom guzom prikazanom na državnoj dalekovidnici. Otkrio je to na sjednici Županijske skupštine selnički načelnik Ervin Vičević.

- Najavljena je privatizacija HEP-a, tvrtke koja ima dobit od 1,3 milijarde kuna! U općini Selnica 30-ak je domaćinstava bez struje. A kad mi pitamo Elektru Čakovec za neki zahvat, kažu da nemaju novca - pojadao se Vičević na županijskoj 'pozornici'.

Poslije, u neformalnom razgovoru, objasnio nam je da se dio odnosi na vikendice, ali dio, doista, na obitelji koje tamo žive.

- Ima jedan dečko na području Zebanca koji bi se želio useliti u uređenu vikendicu. Moli za priključak, potrebna su valjda tri stupa. Čeka mjesecima i ne prima nikakav odgovor. Potrebna je i rekonstrukcija niskonaponske mreže do Gornjeg Zebanca, riječ je o dva kilometra; na to se samo "smiju". Jednom kad HEP bude privatiziran možemo zaboraviti na financiranje takvih zahvata u lokalnoj samoupravi, smatra Vičević i - u pravu je.

Izak Vrtarić