Kolumne 10.12.2017. 23:20. Zadnja izmjena: 10.12.2017. 23:21.

Piše Velimir Kelkedi

Komentar: Ne prolazi malen ispod nadvožnjaka!

Nisam sad, što zbog toga što sam najčešće u automobilu, što opreza radi - već neko vrijeme prolazio trasom koja mi je nekada, čitav moj pješački život, činila svakodnevicu. Iz Martana – ispod nadvožnjaka (lagani cipelspust u korito Trnave) – do grada. Zašto opreza radi? Pa recimo – da mi pokoji komad ili ne daj Bože, cijeli nadvožnjak ne padne na glavu. Pretjeruješ – konstatirat će pokoji čitatelj, poneki arhitekt, statičar, tuitamoneki inženjer građevine i barem jedan gradonačelnik s dvojicom svojih zamjenika i inženjerijskom bojnom pročelnika.

Pretjerujem? Ne bih rekao. Složit će se možda sa mnom pokoji čitatelj, poneki arhitekt statičar, tuitamoneki inženjer građevine – ovi potonji teško. Složit će se možda sa mnom oni koji se prisjete fotografije koju smo objavili ljetos. Na njoj se lijepo vidi poveći komad betona koji je pao s konstrukcije nadvožnjaka. Nebitno je to što ispod nadvožnjaka pa preko potoka  zapravo i nije legalna pješačka trasa, zar sama činjenica je otpao dio betonskog dijela konstrukcije čak i potpunom ignorantu ne govori to da se nadvožnjak doslovno raspada.

Nigdje u dnevnom redu protekle sjednice Gradskog vijeća Čakovca, oprostite mi gradski oci ako sam ćorav, nisam vidio stavku – nadvožnjak. Jasno je da Grad nema dovoljno para da sam financira višemilijunski zahvat obnove, ali kako će država nešto dati, ako Grad ne da ništa? -Heureka!

Imamo rješenje za nadvožnjak, uskliknula je s okrajka Perivoja Zrinskih, dakle sa sigurne udaljenosti od opasnog nadvožnjaka, da im slučajno koji komad ne padne na pamet, jedna druga politička opcija – još u proljeće, za predizborne kampanje. Koje je to rješenje? Nikada nismo doznali! Pučanine obični, nisi ti dostojan čuti tu informaciju, što bijedniče nisi glasao za nas, zainatila se ta ista, inventivna i progresivna druga politička opcija, dok je pučanin obični domaći ostao u neznanju. Ali, ne spava ni ova prva, isto inventivna i progresivna, štoviše još inventivnija i progresivnija opcija.

-Slušaj i plači druga politička opcijo, rekla je prva.

- Mi imamo rješenje za nadvožnjak. Napravit ćemo novi. I to po najmodernijim i najsvjetskijim trendovima u građevini – drveni nadvožnjak, od balvana. Odakle nam drva, balvani i to? Pih! Ništa lakše. Iz parka, mudrijaši. Eto vam sad!

- Heureka i amen, slatko se nasmijala prva politička opcija krenuvši zatim na plac,  da još usput prije pauze za kavu, odluči - seliti ga ili ne.