Kolumne 27.01.2018. 10:02. Zadnja izmjena: 27.01.2018. 10:06.

Vijeće mudraca

Komentar Željke Drljić: Kronologija gluposti

U pjesmi Dva put san umra... Oliver Dragojević dva puta umire (zbog ljubavi), a predsjednik Skupštine Međimurske županije i poglavica međimurskog SDP-a Mladen Novak u petak je 'umro' treći put isto zbog ljubavi (prema ljudskom rodu). Ljubavi teškoj 3.000 kuna! Da stvar bude gora, novinari su tog kobnog dana, na konferenciji koju je Novak sazvao, negodovali i podizali ton na njega jer im krade dragocjeno vrijeme - kad su shvatili zašto ih je sazvao i - zeznuo. Većina je pomislila da Novak kreće u rušenje župana. Kad ono – ćorak. Pozvao ih da javnosti prenesu kamo će plasirati 3.000 kuna - od naknade koju je sebi povisio na zadnjoj sjednici Skupštine MŽ-a.

Vrijeme je da podsjetimo na kronologiju gluposti: prvo je Novak na sjednici podigao sebi naknadu, argumentiravši to „činjenicom da predsjednik Skupštine (tj. on), njegovi zamjenici i vijećnici trebaju biti motivirani za rad i primjerenim naknadama (diktafoni pamte). Nakon našeg pritiska, mijenja mišljenje te, kako bi ublažio loš odjek u javnosti, odlučuje naknadu darovati za dobrobit prirode i društva. Pošto mu čitamo humane misli, u ponedjeljak dajem nalog novinaru da priupita Novaka i zamjenike mu - hoće li i kome darovati novac? I Novak odgovori: – Studentima. (VIDI OVDJE).

DAN KAD JE SVEMIR UTIHNUO

No, sastaje se vijeće mudraca u međimurskom SDP-u te svom poglavici savjetuje da ne bude tako 'općenit' jer studenti su 'općenita kategorija', te da je zbog javnosti bolje da odredi konkretnije adrese na koje će od srca poslati novac zarađen mukotrpnim radom u Skupštini. I tada Novak hitno saziva konferenciju za novinare (prije nego što iz tiska izađe ovaj broj Međimurja) te u petak obznani da će cijelu naknadu davati humanitarnim udrugama iz Međimurja. I... naš svemir zanijemi od ganuća!

Pitanje je zašto je Novak uopće proturio u Skupštini podizanje naknada? Ako je to učinio jer želi pomoći prirodi i društvu zašto ju je podigao tek na bijednih 3.000 kuna. Trebao je barem na 74.000 eura, pardon kuna.

U međimurskoj političkoj bari zaista nije teško pecati. Baciš udicu, ne moraš ni mamac staviti, golu će zagristi! Novak s našim parama mlati, to je jedini razlog zbog kojeg ga pitamo kamo će ih usmjeriti, no daleko više me zanima – hoćete li vi to progutati?