Kolumne 16.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

MOJ TJEDAN: SŽS

Kao i uvijek, ovdje je premalo prostora da vam prenesem svu dinamiku mog tjedna. Osobitu živost središnjeg živčanog sustava priuštilo mi je računalo na poslu. Totalni neposluh. Valjda je i njemu svega dosta, pa me odlučio nervirati na dan, dva. Kad je proradio, ukucala sam na guglu SŽS i izbacilo mi je ovo: Središnji živčani sustav (ili Centralni nervni sustav) dio je živčanog sustava koji koordinira aktivnosti svih dijelova tijela svih višestaničnih životinja, osim spužvi i radijalno simetričnih životinja kao što su meduze. Na tren sam poželjela biti meduza.
Ali. Od trenutka u kojem mi je to prošlo glavom do nove akcije prošlo je nekoliko sekundi, a vani su počeli zviždati maturanti. Nek se vesele, samo nek se ne unerede. I moja nećaka Tjaša je maturantica. Da čovjek ne povjeruje. Još jučer su je starci vozili u dječjim kolicima. Virila je iz njih zajedno sa svojim velikim plavim očima i loknama koje su do danas jednako šarmantne. Kao i njezin razred u kojem su se okupila djeca doslovno iz svih kutaka Međimurja. Danas su poput prsta jedne ruke, a prvih školskih dana nisu se razumjeli zbog čudnih naglasaka. Da su složni, ovih dana najbolje svjedoči moja mama, ali ne smijem javno reći kako je došla do te spoznaje. A za ovo starci će me šogorica i brat sigurno izvesti na sladoled. Ako se pitate zašto ne pišem sva imena, odgovor je u činjenici da je samo maturantica zvijezda.
Vrijednost
Sredinom tjedna u rukama mi se našao tjednik Globus. S naslovnice je ponovo vrištalo ime sisačko-moslavačke županice. Uzdrmali su mi uvjerenje da je županica Marina završila Srednju medicinsku školu u Sisku objavom da je zapravo završila večernju školu u Bihaću kad su joj bile 24 godine. Dakle, može se pretpostaviti da gospođa svojedobno nije bila maturantska zvijezda. U Globusovom članku dalje se konstatira da se nje na Prometnom fakultetu, za koji je gospođa također u javnosti obznanila da ga je završila, neki profesori uopće ne sjećaju.
I znate što sam se pitala? Koliko bi na tržištu radne snage vrijedila županica Marina da nije članica političke stranke? Bismo li ikada u javnosti čuli njeno ime kao značajno? Molim da riječ značajno ne shvatite skroz ozbiljno. Ajde, ljudi, izađite iz stranaka, pa da vidimo koliko uistinu vrijedite. U stvarnom životu.
Skužila sam
Da vam budem iskrena, nisam skužila, ali mi je urednik rekao nek ovaj put u Mom tjednu konstatiram da sam skužila. To je na račun moje konstatacije otprije nekoliko tjedana, kad su mi kolege rekle da se moram udati, pa mi neće trebati ni aerobic ni yoga. Tad sam napisala da ih ne kužim. Zato što na treninzima dominiraju udane žene. Zbunjena sam. Morat će mi moji dečki s posla to ponovo objasniti.

Izvor: 3081