Kolumne 07.07.2017. 11:53. Zadnja izmjena: 07.07.2017. 11:58.

Komentar Željke Drljić

Operacije Valkira i Bumerang

Brojali su se sati do konstituiranja županijske Skupštine, a iza zatvorenih vrata SDP-a odvijala se drama. Vrata su bila zabravljena, al, svi znamo, zidovi imaju uši...

Prije nego što vam otkrijemo koja je vika zaglušila te uši, pažljivo pročitajte (ako treba još jednom) izjavu esdepeovca Mladena Novaka danu novinarima nakon nekonstituiranja županijske Skupštine (lijevo od ovog komentara, pod naslovom "Igrice za lakše pregovore").

Jeste li? E, to što vam tvrdi Mladen Novak - nije istina. Maže vam oči. Nije upravljao suzdržanošću esdepeovca pri glasanju zato što im je - dozlogrdio. Dosta je većini. M. Novak je pao na dno prehrambenog lanca i sad je ameba. Uši zidova nam svjedoče da je dan, dva prije (pokušaja) konstituiranja doživio veći fijasko od onog izbornog (na kojem su Međimurci, skloni SDP-u, na biračkim listićima 'napisali' NE ŽELIMO MLADENA NOVAKA I - TOČKA!).

Na tom su se sastanku na njega obrušili istaknuti esdepeovci, tražeći da odstupi, da se povuče, jer je uteg koji vuče na dno. Štitio ga je otvoreno Mario Moharić (s kojim Novak ima "važne plinske poslove"). Osim toga, Mladenu Novaku, kao poduzetniku, treba snažno političko zaleđe. Ionako ga je svaka šuša počela nazivati "švercerom", zbog onih "par eura" koje je prenio preko bosanske granice. Ako mu oduzmu političku pancirku, tko zna tko ga sutra može zaskočit? Pa mu na pamet nije padao moral, tj. da zbog izborne sramote odstupi s funkcija u SDP-u.

Najsnažniji napad M. Novak doživio je od izborno-superiornog stranačkog kolege Stjepana Kovača - Strašnog, gradonačelnika čakovečkog. Veliki bijes sasuo je na njega Kovač, ojačan izbornim trijumfom. Pale su i teške riječi, svjedoče nam "Uši". Ni mnogi drugi esdepeovci ne vide Mladena Novaka kao predsjednika županijske Skupštine... ni novi, ni stari, ni oni tek uključeni u stranku, bliski, ni daleki... I tako je Mladen Novak drugi put pao. A konstituiranje se bližilo...

Eto, zato su esedepeovci bili suzdržani. Njihovom suzdržanošću nije kormilario Novak, kako je narcisoidno predstavio novinarima. Istovremeno, zbog unutrašnje trulosti nisu uspjeli iznjedriti kandidata i dogovoriti se na vrijeme sa županom, te mu, zauzvrat, uzeti "srce i dušu". I konstituirati Skupštinu. Raspadaju se...

(PRE)ŽIVJELI!

Dok su se lokalni izbori tek pomaljali na obzoru, ovoj priči je prethodila 'Operacija Valkira'. Predvodio ju je Mladen Novak s ciljem da neutralizira Stjepana Kovača u SDP-u. No, zbog loše strategije, 'Operacija Valkira' je (kao što joj samo ime kaže) propala, a Stjepan Kovač je "preživio", potom ojačao, potom i pobijedio. Upravo sada, odvija se druga operacija - kodnog imena Bumerang... vode je međimurski esdepeovci znatno respektabilniji od Mladena Novaka, a među njih se ugurao i preživjeli iz 'Operacije Valkira' - Stjepan Kovač. Ne uspije li im 'Operacija Bumerang', SDP Međimurja - s Mladenom Novakom na čelu - ode u fus note. To je već sad jasno vranama u čakovečkom parku, a uskoro će postati i međimurskim hadezeovcima.

E, DA SU MOGLI...

Da su župan Matija Posavec i haesesovac Zoran Vidović (njegov donedavni zamjenik) bili kadri na vrijeme (!) procijeniti do koje je mjere međimurski SDP truo iznutra, mogli su na proteklim izborima dobiti i Grad (ČK) i Županiju.