Kolumne 20.09.2019. 09:34. Zadnja izmjena: 20.09.2019. 09:41.

Zanovijetanja Ivice Žiškovića

Razdragana Sunčana Glavak

Nevezano uz zastupničke prijelaze iz stranke u stranku, jedna promjena u saborskim klupama će uslijediti zahvaljujući „višoj sili“. Posebice je zanimljiva za Međimurce.

Ponajviše zahvaljujući neprikosnovenom vođi Andreju Plenkoviću i njegovom velikom utjecaju i ugledu u europskoj administraciji. Ni sam ne krije da je najzaslužniji za uvrštenje Dubravke Šuice u redove povjerenika Europske komisije. Dapače, ona postaje potpredsjednicom za resore demografije i demokracije, u čemu Hrvatska ima velikih dostignuća, pa će ih Šuica promovirati svim ostalim članicama EU-a.

Njezinim odlaskom na plaću od 23 tisuće eura, na upražnjeno mjesto europarlamentarke za skromnih 7 tisuća eura plaće odlazi razdragana Sunčana Glavak. Nju bi u Hrvatskom saboru, najavljivalo se, trebao zamijeniti Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća.

Hoće li tako biti, saznat ćemo ubrzo. Kao i to, hoće li se i on odreći (manje) gradonačelničke plaće i uzeti (veću) saborsku, poput čakovečkog gradonačelnika, koji se, eto, žrtvuje za svoj grad...

(novi komentar Ivice Žiškovića u kolumni Zanovijetanja u cijelosti možete pročitati u tiskanom izdanju ovog broja Međimurja od 16. rujna)