Kolumne 13.08.2020. 22:18. Zadnja izmjena: 13.08.2020. 22:21.

Kolumna

[Zanovijetanja Ivice Žiškovića] Nema EU para na veresiju!

(...) Hrvatska, pobjednica u Domovinskom ratu, i kninskim je miroljubivim porukama, i pruženoj ruci, potvrdila da je europska demokratska zemlja. Neće se opterećivati sa susjedima s one strane Dunava. Pred njom su veliki izazovi. Ponajveći je težak 22 milijarde eura. U takozvanoj nacionalnoj omotnici za iduće sedmogodišnje razdoblje je 12,6, a u fondu za oporavak i otpornost – instrumentu nazvanom: „EU iduće generacije“ – još dodatnih 9,4 milijarde! Ogroman je to novac, ali ga nećemo tek tako dobiti.

Morat ćemo se dobrano potruditi „zaraditi“ ga. Stoga će Vlada i Sabor imati skraćeni godišnji odmor. Dobro bi bilo da tako postupe i na nižim razinama vlasti, žele li, a morali bi, zagristi koji dijelić tog europskog kolača. Podloga je to za provođenje reformi, ali i raznovrsna ulaganja i brz gospodarski oporavak. Na Vladi je odgovornost koliko ćemo i kada tog novca dobiti. Što se reformi tiče, nema više samo obećavanja i stavljanja na papir, a od provođenja – mućak. U EU-u su napokon skužili takve igre. Odsad će se za...

(Novi kometar Ivice Žiškovića u kolumni Zanovijetanja u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 10. kolovoza)