Kolumne 09.06.2020. 11:34. Zadnja izmjena: 09.06.2020. 11:35.

Kolumna

[Zanovijetanja Ivice Žiškovića]: O korupciji isključivo u tuđoj butigi

Oni koji daju i primaju mito neće mirno spavati!

Antologijska je to poruka bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, a sada višekratnog optuženika za koruptivna djela. Slično zbori još uvijek aktualni premijer Andrej Plenković. Nema nedodirljivih! Naša poruka je jasna: - Dosta je korupcije! Uzbunio se nakon uhićenja nekolicine državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje na korupciju, među kojima je podosta članova HDZ-a. Najzvučnije je ime Josipe Rimac, državne tajnice u Ministarstvu uprave, koju se drži glavnom protagonisticom u aferi Vjetrenjače. Opsežan je opis 'nepodopština' koje im se stavljaju na teret. U pravničkoj terminologije to su djela protiv službene dužnosti, zlouporaba ovlasti, trgovanje utjecajem, gospodarski kriminalitet s obilježjem korupcije, primanje i davanje mita. Mutni poslovi.

Predsjednik HDZ-a prikriva nervozu i uvjerava svoje članstvo da ova afera neće utjecati na rejting stranke na predstojećim izborima. Možda i neće, ali to nije nimalo utješno. Jer, unatoč glasnim povicima da je dosta korupcije, koja očito nije samo fikcija masa, već realnost, ostaje činjenica da za dosadašnje njegove vladavine nije poduzimano gotovo ništa za sprečavanje ili iskorjenjivanje toga zla, koje poput najzloćudnijeg tumora razara naše društvo...

(komentar Ivice Žiškovića u novoj kolumni Zanovijetanja u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja)