Aktualno 13.04.2020. 08:38. Zadnja izmjena: 13.04.2020. 08:38.

Pod tamnim oblakom pandemije

[Ljekarna Počuča Čakovec] Balansiramo između umora i straha 

Rad u ljekarnama također je otežena pod tamnim oblakom pandemije. Dok su navale radi zaštitnih maski i rukavica te dezinfekcijskih sredstava uglavnom prošle, u čakovečkoj Ljekarni Počuča provjerili smo kako im prolaze radni dani: 

- Mislim da se svi mi ljekarnici pomalo i bojimo ići na posao, ali to je naš poziv pa nema druge, nego naoružati se maskama i rukavicama i slijediti upute Hrvatske ljekarničke komore. Balansiramo između umora i straha, ali nadamo se da će sve ovo uskoro biti iza nas. Trudimo se udovoljiti  svima i maksimalno smanjiti broj dolazaka pacijenata u ljekarnu, odgovoriti na sva pitanja i telefonske pozive. Svu robu nastojimo raspodijeliti svakome podjednako, ne želimo da netko ostane zakinut. Ljudi se pridržavaju mjera, ali strah i nervoza svakako se osjećaju, kazala nam je magistra farmacije Nina Fekonja Kancijan.

- Svima nam teško pada ova situacija, ali pokušavamo svakom pacijentu pružiti što bolju uslugu. Brzo smo se priviknuli na nove mjere opreza i raznovrsne provjere da ova situacija prošla što prije i bezbolnije. Pacijenti se u većini slučajeva pridržavaju propisanog, svjedoči farmaceutska tehničarka Gordana Nešić.