Aktualno 30.04.2020. 13:47. Zadnja izmjena: 30.04.2020. 13:47.

Bajzovi dvori

Ljudi sad doma ne stignu kuhati, ali tu smo mi

Restorani, kafići, ugostiteljski objekti općenito, zatvoreni su, no to ne znači da zaposlenici tih objekata sjede kući besposleni, na plaćenom ili neplaćenom dopustu, godišnjem odmoru... Među onima koji rade je i ekipa u Dekanovcu - u Bajzovim dvorima - gdje su krizu iskoristili i za preuređenje, ali u kuhinji posao nije uobičajen: naprotiv - još je življi.

I mi smo važni za lakše podnošenje koronakrize, poručuje Suzana Glavina

Šefica kuhinje Suzana Glavina kaže da je dobro što je dozvoljen rad kuhinja koje imaju kućnu dostavu hrane: - Zamislite sad obitelji u ovim uvjetima kad ljudi imaju upravo nemoguće rasporede rada, kad se od danas do sutra - tamo gdje se još može raditi - određuju smjene, odlasci dolasci... kada pripremati za obitelj hranu u vlastitoj kuhinji? Rade gradilišta, rade majstori, pa ljudi moraju jesti, ne može se živjeti na suhoj hrani. U kuhinji mi pomažu Irina Sakal i Mihael Farkaš, a Denis Makar razvozi hranu po pol Međimurja, a radi i naš majstor za roštilj Stojan Mladenović.

 Stojan Mladenović iz Leskovca, majstor je za roštilj

Ujutro se razvoze uglavnom gableci, a puno obitelji popodne (valjda kad se stignu okupiti) naručuje obiteljske plate ili dvije tri velike pizze, snalaze se, što se može u ovakvoj situaciji? A snalazimo se i mi u utrci s minutama. Dostava ide za dvije do tri adrese u jednoj vožnji, pa možete misliti kako je. Ali, dobro, u ovoj situaciji i mi smo dio rješenja, dodaje Suzana Glavina.