Aktualno 09.10.2020. 09:12. Zadnja izmjena: 09.10.2020. 09:14.

Udruge MIS i MIK

Martin Josip Kocijan najbolji na Državnom natjecanju iz informatike

Od 5. do 7. listopada održana je državna razina natjecanja iz informatike za školsku godinu 2019./2020. Na nju su se plasirali učenici temeljem rezultata županijskog natjecanja održanog još u veljači 2020. U skladu s uputama Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, natjecanje se odvijalo u matičnim školama učenika. Članovi udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) natjecali su se u najzahtjevnijoj kategoriji – Primjena algoritama.

Osnovnoškolci su imali na raspolaganju dva i pol sata da riješe tri, a srednjoškolci četiri puna sata da riješe četiri problemska zadatka koristeći se programskim jezicima Python i C++. Ostvarili su izvrsne rezultate, a najbolji rezultat je postigao naš nebrojeno mnogo puta nagrađivani Martin Josip Kocijan.

Prisjetimo se da je nedavno Martin osvojio broncu na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se održala u Nagykanizsi, kao i na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Singapuru koja se zbog epidemiološke situacije održala online.

Zahvaljujući Centru izvrsnosti iz informatike kojeg vodi udruga MIS u partnerstvu s udrugom MIK, a pod pokroviteljstvom Međimurske županije te u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje, postignuti su ovi izvanredni rezultati. Centar nastavlja s radom i ove godine te se radujemo budućim ostvarenjima naših polaznika.

Izvor: MIS