Aktualno 18.05.2020. 14:09. Zadnja izmjena: 18.05.2020. 14:23.

Poboljšanje usluga

[Murs-ekom] Prijavljena tri nova projekta

U cilju poboljšanja usluga korisnicima komunalno poduzeće Murs-ekom uz pomoć vanjskih konzultanata i Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA nedavno je prijavilo tri projekta. Djelatnici gradske uprave Murskog Središća i djelatnici komunalnog poduzeća Murs-ekom formirali su projektni tim na čijem je čelu voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Grada, ujedno i direktor komunalnog poduzeća Murs-ekom Josip Sršan, struč. spec. ing. aedif. Budu li projekti prihvaćeni, samostalno će ih voditi djelatnici gradske uprave i komunalnog poduzeća. Financijski najvrijedniji je projekt izgradnje i opremanja kompostane u Murskom Središću kojim je predviđena izgradnja novog postrojenja za obradu biootpada kapaciteta 1.700 tona godišnje uz nabavu potrebnih strojeva i uređaja. Projekt je prijavljen Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, a vrijednost mu je 4.841.191,21 kuna. Lokacija buduće kompostane je uz postojeće reciklažnog dvorišta, a zemljište je ranije otkupljeno.

Istom Ministarstvu prijavljen je i projekt nabave dva komunalna vozila za odvojeno sakupljanje komunalnog otpada za komunalno poduzeće Murs-ekom. Vrijednost projekta iznosi 2.115.766,67 kn, a modernizacijom voznog parka povećala bi se efikasnost poslovanja, podigla razina komunalne usluge za građane M. Središća te općina Sveti Martin na Muri, Selnice i Vratišinca.

Na CEI-in izvanredni poziv za prijavu projekata - koji je objavljen zbog poteškoća uzrokovanih pandemijom - prijavljen je i projektni prijedlog u kategoriji mikro, malog i srednjeg poduzetništva s ciljem nabave opreme i aplikacija koje će omogućiti digitalizaciju poslovanja (izdavanje e-uplatnica i SEPA uplatnica, izdavanje i praćenje izvršenja radnih naloga), te mogućnost izvršavanja navedenih poslova s udaljenih mjesta (rad od kuće). Vrijednost projekta je 5.920 eura. Projekti su u fazi administrativne provjere.