Aktualno 02.06.2020. 08:47. Zadnja izmjena: 02.06.2020. 08:52.

Velika im je želja... Matija Posavec

Načelnik Općine Nedelišće na izbore izlazi kao nezavisni kandidat na listi Reformista

Darko Dania, načelnik Općine Nedelišće, na parlamentarne izbore izaći će kao nezavisni kandidat na listi Reformista kojoj je na čelu varaždinski župan Radimir Čačić. Njih dvojica su u ponedjeljak, 25. svibnja javnosti predstavili svoju platformu.

- Prije godinu i pol pet župana pričalo je o platformi s projektima regije Sjever. Dopala mi se ideja i nakon 23 godine izašao sam iz SDP-a. Neću ulaziti u drugu stranku - kazao je Dania u uvodu. Čačić je nastavio kazavši da su samo dvije stvari izvjesne: - Kao prvo, izbori neće imati pobjednika. Neće to biti HDZ ili SDP, a niti prodavači magle. I drugo, Istra će zaštititi svoj interes. Jasna je stoga naša zadaća; zaštititi interes Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije. Nadamo se suradnji s lijevom Vladom, ali ako to ne uspije formirat ćemo je s desnom. Politika je vrlo jasna; ako će ovisiti o našem glasu izdržat će sve moje kritike - kazao je Čačić.

Na pitanje hoće li još tko iz Međimurja biti na listi odgovoreno nam je: zamjenica župana Sandra Herman- Otvoreni smo za suradnju. Velika nam je želja Matija Posavec, koji je bio među začetnicima razgovora oko ove platforme. S njim bismo bili snažniji i osvojili bismo tri mandata u ovoj izbornoj jedinici - kažu. Dania pak je pojasnio koji su to projekti od vitalnog značaja za Nedelišće.

- O obilaznici se govori već 20 godina, kad su god izbori. Od lani se po prvi put projektira, a na nama je da se to ubrza i da krene otkup zemljišta. Muči nas i izgradnja škole u Nedelišću, moramo se izboriti za dom za starije i nemoćne te za sportsku dvoranu u Macincu. Uskoro će biti projektirana pješačko-biciklistička staza prema Trnovcu. Toliko bicikliramo, a djeca nam u školu idu državnom cestom bez staza - kazao je Dania-