Aktualno 05.08.2020. 22:45. Zadnja izmjena: 05.08.2020. 22:51.

Uređenje

Obnova dvaju igrališta u Peklenici

U Ulici Krnišće u Peklenici nedavno je vrijedna ekipa pekleničkih aktivista postavila dječja igrala sačuvana iz razgradnje opreme dvorišta starog dječjeg vrtića u Murskom Središću. Za uređenje dječjeg igrališta, odnosno montažu igrala besplatno je ustupio na korištenje svoje zemljište mještanin Željko Novak.

Budući da Vijeće mjesnog odbora Peklenice i agilna predsjednica Ivana Maltarić potiču središćanske gradske oce na aktivnosti i u uspavanoj ljetnoj sezoni, uređuje se i igralište kod spomen-parka naftaštva.

Na toj će se lokaciji obnoviti malonogometno igralište, izravnati valjkom, postaviti mreža na golove i zaštitne mreže iza golova, te postaviti mreža za odbojku na pijesku. Postoji i koš za košarku kojeg također treba obnoviti i polaganjem opločnika uz koš stvoriti uvjete za pravi hakl. Te su aktivnosti dio projekta koji obuhvaća uređivanje spomen-parka naftaštva. Za školsku djecu koja će – kako je planirano – dolaziti upoznati se s naftaškom prošlošću Peklenice, obnovljena igrališta dobrodošao su dodatni sadržaj.