Aktualno 24.09.2019. 08:27. Zadnja izmjena: 24.09.2019. 08:49.

Međimurska zaklada Katruža

Održane 21. Radio gorice za Katružu – prikupljeno 915 kilograma grožđa

Subotnje prijepodne, 21. rujna 2019. godine za ekipu Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“ i Radija 1 bilo je rezervirano za 21. po redu Radio gorice, humanitarnu akciju „Katruže“ čiji je prihod namijenjen za kupnju lijekova, troškove operacija, terapije i pomagala za bolesne osobe s područja Međimurske županije.


Kao i svake godine, okupljeni su krenuli s Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, gdje ih je ispratio župan Međimurske županije i upravitelj Zaklade „Katruža“ Matija Posavec poželjevši im što uspješniju akciju. Za dobru atmosferu zaduženi su bili iskusni članovi Skandal benda i Josip Sanjković - Mitrica, a vesela karavana predvođena ekipom Radija 1 Dariom Langusom, Darkom Kolarićem i Zlatkom Korbeljom – Zujom te predsjednikom Upravnog odbora Zaklade Miroslavom Horvatom i volonterima „Katruže“ Đurđom Vargom, Brankom Bukalom, Antonijom Kocijan, Petrom Strahija, Anitom Strnišćak, Emilom Vibovićem i Danicom Holcinger, krenula je putem brežnog dijela Međimurja, u posjet vinogradarima. Akcija je započela u Svetom Urbanu, kod obitelji Dragutina i Jasmine Novak iz Gornjeg Hrašćana, nakon čega je slijedila berba grožđa, ples, pjesma i druženje.

Prikupljeno 915 kilograma grožđa i 2470 kuna

Dobrog raspoloženja i donatora nije nedostajalo, a u akciji je prikupljeno 915 kilograma grožđa i mošta te 2470 kuna. Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali vozači Željko Sršan – Campi, Josip Vid i ostali sudionici akcije. 

Zahvaljujemo svim medijima koji su popratili akciju. Svim sponzorima, vinogradarima, beračima te sudionicima akcije - hvala!

Izvor: Međimurska županija