Politika i gospodarstvo 06.12.2016. 09:13.

U suradnji s Poslovnim dnevnikom

Agro uzlet Grada Čakovca napunio dvoranu Doma sindikata

U petak, 2. prosinca je u Dvorani Doma sindikata u Čakovcu održan „Agro uzlet Grada Čakovca“. Riječ je o drugoj takvoj manifestaciji koja se u Čakovcu održava u suradnji s Poslovnim dnevnikom, koji u suradnji s gradovima i županijama promovira i educira male i srednje poduzetnike u okviru projekta Poslovni uzlet.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač koji je naglasio da se Grad odlučio da ovaj Forum bude posvećen poljoprivredi ponajprije jer u neposrednoj blizini grada ima mnogo poljoprivrednih gospodarstva koje više-manje uspješno rade, proizvode te prodaju svoje proizvode. „Drugi je razlog što su neka od tih obiteljskih gospodarstava prerasla iz obiteljskih tvrtki u ozbiljne biznise, koji hranom opskrbljuju domaće trgovine, te se nalaze na svojevrsnoj poslovnoj prekretnici. A treći razlog je taj što i sama poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj bije bitku svog dugoročnog opstanka.“

Čakovec u poljoprivrednoj proizvodnji vidi šansu za dodatni razvoj te rast prerađivačke industrije. Iz takve orijentacije korist moraju imati svi, od najmanjih poljoprivrednih proizvođača, preko industrije pa sve do krajnjeg potrošača, rekao je, među ostalim gradonačelnik Kovač.

U prepunoj dvorani Doma sindikata bili su i zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Romano Bogdan, župan Međimurske županije Matija Posavec, predstavnici vodećih čakovečkih tvrtki, predstavnici javnih gospodarskih potpornih institucija, škola, kao i sami poljoprivredni proizvođači.Svi oni sudjelovali su u panel diskusiji na temu „Poljoprivreda i proizvodnja hrane kao važnog segmenta čakovečkog gospodarstva“..

Glavni događaj ovogodišnjeg uzleta bila je interaktivna radionica na temu "Nova generacija poljoprivrednika: poljoprivrednik-poduzetnik“ putem koje su poljoprivredni poduzetnici, inovatori i start up firme imali priliku za dodatnu edukaciju. Predavač je bio Krešimir Kuterovac, direktor tvrtke INAGRA za razvoj poljoprivredne proizvodnje.