Politika i gospodarstvo 02.01.2018. 06:52. Zadnja izmjena: 02.01.2018. 06:54.

Optimističan plan

AMBICIOZNO U NEDELIŠĆU: Proračun ovisi o natječajima

Vijećnici Općine Nedelišće usvojili su proračun za 2018. "težak" 42,27 milijuna kuna. Načelnik Darko Dania priznao je da je plan optimističan te ovisi o uspjehu na natječajima.

- Prijavili smo se za opremanje gospodarske zone Goričica, rekonstrukciju pješačkih staza i uređenje domova kulture u Macincu i Pretetincu. Očekuju se prihodi za energetsku obnovu zgrade općinske uprave te sportskih domova u Macincu i Slakovcu. S projektom uređenja Trga Republike smo drugi na prioritetnoj listi u Županiji. Vjerujemo u kvalitetne projekte, s vrtićem smo uspjeli - obrazložio je Dania dio proračuna od 16,27 milijuna kuna koji može i ne mora biti ostvaren.

Vijećnica Dijana Posavec glasala je protiv proračuna. - Mi stalno nešto čekamo i nadamo se. I drugi se prijavljuju, ali i grade. Imamo problem škole, pogledajte dvorište vrtića, centar Nedelišća, nemamo kulturni dom, kazala je. Naime, vijećnici su prethodno prihvatili drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna, koji je s 44, smanjen na 27 milijuna kuna.

Franjo Cimerman bio je suzdržan, kazavši da se mnogo ulaže u komunalni razvoj, ali nedostaje aktivnih mjera za poduzetnike. Načelnik Dania složio se da je Općina, nakon uvođenja kanalizacijske mreže, zadužena za ceste "i prvo to treba malo raščistiti".

Pusti san

Načelnik Darko Dania govorio je i o mogućnostima izgradnje doma kulture u Nedelišću: - Troškovnik centra za kulturu je 36 milijuna kuna. Kome prijaviti takvu svotu?!