Politika i gospodarstvo 29.09.2016. 13:45. Zadnja izmjena: 29.09.2016. 13:48.

Čelnici čakovečkih gradskih tvrtki

Boška Ban Vlahek i Velimir Mađarić SDP-ovci, ostali direktori nestranački

Stručnost ili podobnost, odnosno političko kadroviranje, pojmovi su kojima se često barata u hrvatskom javnom životu i medijima.

Tragom informacije da se netom prije posljednjih parlamentarnih izbora voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca, dosada nestranačka osoba,  Boška Ban Vlahek učlanila u SDP odlučili smo, bez insinuacija o ičijoj podobnosti ili sposobnosti, provjeriti jesu li i  čelnici čakovečkih gradskih poduzeća u pojedinim strankama, osobito jesu li možda članovi u gradu godinama vladajuće stranke – SDP-a.

Direktor Stanorada Velimir Mađarić također je SDP-ovac, a u tu se stranku, kaže, učlanio prije otprilike sedam godina. Na čelu Stanorada je od 2014. godine, dok je ranije bio nastavnik u čakovečkoj Tehničkoj školi.

Direktorica Gradskog komunalnog poduzeća Čakom Snježana Tkalčec Avirović na naš upit odgovara da nikad nije bila članicom nijedne stranke, dodajući da Čakom vodi od 2009. godine kad je za direktoricu izabrana temeljem javnog natječaja. Trenutno joj teče drugi petogodišnji mandat.

Isto je i s direktoricom Čakre Damirom Vresk koja nije članica nijedne stranke, niti je to ikad bila.

Na poziciji direktora agencije je od 2010. godine.

Nestranačka osoba oduvijek je i direktor Gradskog poduzeća Ekom Miodrag Novosel. Na čelu te tvrtke je od 1996. godine, odnosno od samog njenog osnutka.