Politika i gospodarstvo 22.06.2018. 13:11. Zadnja izmjena: 22.06.2018. 13:13.

Općinsko vijeće

BURNO U DONJOJ DUBRAVI "Dopelali ste nas 100 godina iza Kotoribe"

Ni ova zadnja, sedma, kao niti prethodna, sjednica Općinskog vijeća Donje Dubrave nije bila lišena kritika oporbenih vijećnika prema načelniku Marijanu Vargi. Odmah na samome početku bivši načelnik, HDZ-ov vijećnik Dražen Miser Vargu je ponovno optužio za nerad.

- I vi i vaši suradnici bavite se nebitnim stvarima za razvoj općine. Jedan od dokaza je i megalomanska vježba (vježba civilne zaštite Drava 2018. održana kod Hidroelektrane Dubrava op. a.) kao i sudjelovanje u Danima Rudolfa Steinera. Kakvu korist općina ima od toga? Država s 3,200.000 kuna financira 19 projekata u gotovo svim općinama. Čital sam 25 puta popis općina. Donje Dubrave nema među onima koje se financira. A vi onda imate obzira napisati da ste dobili strašnih 18.000 kuna od Ministarstva graditeljstva. To vam je valjda ministar Štromar dal na lepe oči jer niste ni za to očito pripremili dokumentaciju. Morate se zapitati di bu Dobrava za par godina u odnosu na Kotoribu koja je prije 20 godina bila iza nas. Vi ste na vlasti bili četiri mandata. Dopelali ste nas 100 godina iza Kotoribe, oštar je bio je Miser. Načelnik Varga vijećniku je kratko uzvratio riječima da će preslušati tonski zapis svega što je izrekao, pa će mu odgovoriti.

U nastavku aktualnog sata sjednice ništa nježniji nije bio ni također HDZ-ov vijećnik Zlatko Haramija. Osvrnuo se na nedavni intervju koji je Varga dao Listu Međimurje i u kojem je uz ostalo simbolično izjavio da bi u interesu općine koalirao i s črnim vragom.

- Kaj vi mislite da u interesu općine morate s črnim vragom koalirati? U interesu općine podnesite ostavku, poručio je Haramija.