Politika i gospodarstvo 14.03.2016. 07:55. Zadnja izmjena: 14.03.2016. 08:11.

Za razmjenu iskustva

Čakovečki Savjet mladih potpisao sporazum o suradnji sa Savjetom mladih Grada Rijeke

U subotu su u čakovečkoj Gradskoj vijećnici, potpisani Sporazumi o suradnju između Savjeta mladih Grada Čakovca i Grada Rijeke te Savjeta mladih Međimurske i Primorsko-goranske županije. Ovi Sporazumi nastavak su suradnje mladih iz obiju sredina, a omogućit će razmjenu iskustva i nove inicijative usmjerene prema poboljšanju položaja mladih.
Osim predsjednika Savjeta mladih Čakovca Jurice Vidovića, Rijeke Saše Pešuta, Međimurske županije Ivana Šimunkovića i Primorsko-goranske županije Kristijana Čarapića, potpisivanju su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Jurica Horvat, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, te zamjenici gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved i Romano Bogdan.



Predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat tom je prilikom naglasio da je formaliziranje suradnje između savjeta, logičan slijed uspostavljenih odnosa između mladih iz oba dijela Hrvatske. Na riječkom Sveučilištu studira 700-njak studenata iz Međimurja, lani su osnovali svoju udrugu, organizirano je i nekoliko međusobnih susreta. "Ovi Sporazumi, osim suradnje i novih prijateljstava, omogućit će i svježe ideje i prijedloge, koje ćemo uključiti u politike prema mladima u našim sredinama.", rekao je, među ostalim Jurica Horvat.
Predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak rekao je da je riječ o sličnim sredinama koje su među najrazvijenijima u Hrvatskoj i gdje ljudi, a posebice mladi slično razmišljaju. Na ovaj način mladi uspostavljaju kontakte i surađuju unapređujući obje sredine te se pripremaju za budućnost. Novak je istaknuo da je siguran da će pokrenuta suradnja biti uspješna.
Potpisivanje sporazuma između Savjeta mladih Međimurske i Primorsko-goranske županije
Predsjednici svih Savjeta mladih istaknuli su važnost uključivanja mladih u društveni i politički život, a ovi Sporazumi na tom su tragu. I u Međimurju i na Kvarneru briga o mladima je na visokoj razini, no to ne znači da ne može i ne treba biti još bolja. Inače, do potpisivanja sporazuma između gradova došlo je na inicijativu predsjednika Savjeta mladih Grada Čakovca Jurice Vidovića. Novi saziv Savjeta izabran je prije nekoliko mjeseci, a ovo su prvi rezultati njihovog rada.