Politika i gospodarstvo 06.08.2019. 08:09. Zadnja izmjena: 06.08.2019. 08:10.

5. kolovoza

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen u Međimurju

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, u Međimurskoj je županiji obilježen tradicionalnom svečanošću održanom pred sam praznik, u nedjelju, 4. kolovoza 2019.

Nakon svete mise za Domovinu u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa, izaslanstvo Međimurske županije na čelu sa županom Matijom Posavcem, saborska zastupnica Snježana Sabolek, gradonačelnik sa zamjenicima, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, u ime PU međimurske Krunoslav Gosarić, predstavnici Zrinske garde i braniteljskih udruga, položili su vijence i zapalili svijeće uz spomenik poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih.

Obilježavanjem datuma na koji je prije 24 godine počela vojno-redarstvena operacija Oluja, prisjećamo se hrabrih i odvažnih hrvatskih branitelja koji su pokazali zajedništvo i snagu. "Operacija "Oluja" za Hrvatsku i za građane naše države ima posebno značenje. Ta operacija bila je odlučujuća oslobodilačka bitka koja je zaustavila rat te donijela dugo priželjkivani mir i slobodu našoj Domovini. Hrvatska je stvorena voljom hrvatskoga naroda, a na nama je da poštujemo svaku žrtvu i ljudski život koji je izgubljen u toj borbi. Ovaj datum obilježavamo kao dan naše slobode, iskazujući poštovanje prema svim sudionicima Domovinskog rata, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.", rekao je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije Stjepan Horvat.

Zahvalnost svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, a posebice međimurskih braniteljima uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec: "5. kolovoza obilježavamo u čast, pijetet i poštovanje svima onima koji su sudionici Domovinskog rata te se s ponosom prisjećamo svih koji su dali ono najvrjednije što su imali, a to je vlastiti život. Međimurje će zauvijek imati 78 heroja koji su poginuli i nestali u ratu, a  danas upućujemo i iskrenu zahvalu svima koji su dali i daju doprinos izgradnji naše države. Zadatak svih nas je da se i dalje borimo za bolju Hrvatsku ne zaboravljajući ljude i događanja iz 90-ih godina."