Politika i gospodarstvo 21.01.2016. 12:38. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Gospodarsko - socijalno vijeće Međimurske županije

Danas je Dan socijalnog partnerstva

Hrvatski sabor na sjednici održanoj 12. listopada 2007. godine donio je Odluku o obilježavanju 21. siječnja Danom socijalnog partnerstva. Navedenog dana 1994. godine uspostavljen je institucionalni model suradnje Vlade, poslodavaca i sindikata u Republici Hrvatskoj stupanjem na snagu Osnovnog teksta Sporazuma o osnivanju, nadležnosti i djelovanju Gospodarsko-socijalnog vijeća. Taj dan može se s opravdanjem smatrati začetkom tripartitnog socijalnog dijaloga u samostalnoj Republici Hrvatskoj.
Gospodarsko-socijalno vijeće u Međimurskoj županiji od svog osnutka u svibnju 2002. godine redovito na svojim sjednicama raspravlja o svim socijalnim i ekonomskim problemima koji se javljaju na našem području. Dobar rad Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji prepoznat je i na nacionalnom nivou. Nadamo da će ta suradnja biti bolja i konkretnija jer smo svojim radom dokazali da nas treba uvažavati. 


I dalje ćemo ukazivati na sve probleme koji se u našem gospodarstvu i cjelokupnom društvu javljaju jer to je naš zadatak i obaveza. Uz učešće sva tri socijalna partnera nastojat ćemo pridonositi cjelokupnom razvoju Međimurske županije, a spremni smo raspravljati o svim prijedlozima i sugestijama. Na suradnju pozivamo sve koji žele pridonijeti boljem radu Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji jer bolji put od socijalnog dijaloga ne postoji. Do napretka se ne dolazi lako, niti brzo, socijalni mir ne može se nametnuti, ali se može ostvariti odgovornim i strpljivim dijalogom. 

Sva tri socijalna partnera u Gospodarsko-socijalnom vijeću Međimurske županije jedinstveni su u stavu da bez socijalnog dijaloga nema napretka.


Gospodarsko-socijalno vijeće 
u Međimurskoj županiji 
predsjednik Davor Sabolić 
dopredsjednici Zoran Vidović i Mladen Zemljić