Politika i gospodarstvo 21.02.2018. 10:45. Zadnja izmjena: 21.02.2018. 11:03.

U ponedjeljak, 19. veljače

Davor Bernardić u Čakovcu predstavio novi nacrt programa SDP-a

U ponedjeljak, 19. veljače, u dvorani Scheier u Čakovcu, Davor Bernardić je članicama i članovima stranke predstavio nacrt novog programa SDP-a „Za dobro društvo“, kojim se stranka želi okrenuti budućnosti. Tribini su nazočili predsjednik ŽO SDP-a Međimurske županije Mladen Novak, saborski zastupnik SDP-a i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik GO SDP-a Grada Čakovca Mario Medved te politički tajnik stranke, Zvane Brumnić.

Davor Bernardić se okupljenima obratio uvodnim govorom u kojem se osvrnuo na burnu i tešku prošlu godinu u kojoj se SDP radikalno mijenjao. Rekao je kako je SDP u tekućoj godini definirao 3 ključna cilja kojima se stranka namjerava posvetiti, a koji bi u budućnosti izveli zemlju iz zaglavljenog stanja u kojem se nalazi već dulje vrijeme, a osvrnuo se i na glavne promjene koje donosi novi Statut stranke, a koji će uvođenjem rodnog pariteta u potpunosti promijeniti hrvatsku politiku.

Naglasio je kako je program stranke krovni dokument koji se u SDP-u nije mijenjao od 1996., a otad su se mnoge okolnosti u Hrvatskoj promijenile. U novom nacrtu programa SDP-a navedeni su neki od konkretnih prijedloga za poboljšanje života građanki i građana u Hrvatskoj, kao što su socijalna investicijska politika, umjesto pukog milosrđa, uvođenje smislene minimalne plaće koja bi omogućila da ljudi koji na kraju mjeseca dobiju minimalac, ipak mogu živjeti dostojanstveno od svojeg rada, vrtić za svako dijete, ulaganje u djecu predškolske dobi, podjednako sudjelovanje u njezi i odgoju djeteta oba roditelja, potporu novim oblicima obitelji, krov nad glavom sa stabilnim zaposlenjem za sve, kvalitetno obrazovanje za sve i dr.

Nakon uvodnog govora predsjednika, uslijedila je dvosatna konstruktivna rasprava, a predsjednik je odgovarao i na pitanja članica i članova SDP-a.

Izvor: Mladen Novak