Politika i gospodarstvo 10.04.2017. 14:28. Zadnja izmjena: 11.04.2017. 07:38.

Goričan

Direktorica tvrtke Meiso d.d. Snježana Dominić: Nećete nas upropastiti!

Konferenciju za novinare u krugu poduzeća u ponedjeljak su održali direktorica tvrtke Meiso d.d. iz Goričana Snježana Dominić i njeni suradnici te predstavnici Radničkog vijeća, sindikata i Udruge malih dioničara. Izrazili su svoj ogorčenje nedavnom odlukom Centra za restrukturiranje i prodaju (nekad državnog Fonda za privatizaciju) o opozivu direktorice i Nadzornog odbora te najavu dolaska novog direktora Zagrepčanina Ivice Čapelije.

- Nedamo Meiso, jednoglasno su poručili.

Sadašnja direktorica u poduzeću je zatekla alarmantno stanje, no zajedno s radnicima uspjela je riješiti probleme. Uplaćuju se porezi i doprinosi, plaćena je svaka radna subota, redovito se plaćaju dobavljači. Od države kao vlasnika nismo dobili niti kunu potpore, a jedina smo tvrtka iz tekstilno obućarske branše u portfelju CERP-a koja posluje uspješno. Ni naši inozemni partneri ne mogu vjerovati da se sad događa nešto ovakvo, kazali su te Vladi i državi poručili - ne dovodite svoje uhljebe, zaposlite ih kod Todorića, neka čuvaju njegove dvorce i vile. Meiso nećete upropastiti!

Poduzeće koje se bavi proizvodnjom obuće u većinskom je vlasništvu države (78 posto), dok preostali broj dionica drže mali dioničari. Dominić je vođenje tvrtke preuzela prije osam godina te, kako je sama kazala, u međuvremenu popunila poluprazne kapacitete, sanirala dugove prema dobavljačima, broj zaposlenih povećala na 462 (za gotovo 100 ljudi), a ujedno su u Meisu plaće, iako nevelike (3.200,00 kuna neto) - redovite. No, tvrtka vuče dug prema državi iz nekih starijih vremena i nekadašnjih direktora. On je s početnih 8,000.000 kuna, uz kako je istaknula Dominić, porastao na čak 17,000.000 kuna. Napravila je i plan otplate duga, no Nadzorni odbor tvrtke (u kojem većinu čine predstavnici države) isto kao i Centar za restrukturiranje i prodaju (nekad Fond za privatizaciju), plan su odbili