Politika i gospodarstvo 08.12.2018. 08:43. Zadnja izmjena: 08.12.2018. 08:46.

Dan obrtničke komore

Dodijeljena priznanja ustrajnim i zaslužnim obrtnicima

Obrtnička komora Međimurske županije je u petak, 7. prosinca, proslavila 24. obljetnicu osnutka, 10. prosinca 1994. godine, tradicionalnom svečanošću podjele priznanja obrtnicima članovima Komore. 

Plakete „Majstor godine”, priznanje za postignute značajne poslovne rezultate, ostvarena tehnološka unapređenja, postignutu visoku razinu kvalitete proizvoda i usluga i za postignute visoke rezultate u praktičnoj poduci učenika za obrtnička zvanja, primili su Dražen Novak, soboslikar-ličilac iz Preloga, i Dušan Sraka, trgovac iz Otoka.

Najviše priznanje OKM-a, statuu „Obrtnik Međimurja”, nagradu za životno djelo, odnosno za 30 godina rada u obrtništvu kao uglednom, uspješnom i časnom obrtniku, za izuzetan doprinos u osnivanju i razvoju obrtničkih institucija, te za dugogodišnji uspješan rad na promidžbi obrtništva ove godine je dobio Josip Bartolić, autolimar iz Donjeg Mihaljevca.

Ovom prigodom uručena su i priznanja koja je zaslužnim obrtnicima iz Međimurja dodijelila Hrvatska obrtnička komora. Plaketu „Zlatne ruke” s pisanim priznanjem već je na svečanoj akademiji uz dan HOK-a primio Stjepan Marodi, vlasnik obrta Marodi – domaća tjestenina. Ovom prigodom uručena su priznanja HOK-a za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija.