Politika i gospodarstvo 05.03.2018. 06:49. Zadnja izmjena: 05.03.2018. 06:51.

Kreditno zaduženje

Dom zdravlja Međimurske županije: Ni novi kredit neće biti dovoljan, a što onda?

Međimurska županija dala je suglasnost Domu zdravlja Međimurske županije za kreditno zaduženje od 12 milijuna kuna, na rok otplate od pet godina. Novac je potreban za dovršetak izgradnje nove zgrade Doma zdravlja u bolničkom krugu u Čakovcu. 
Dosad je uloženo 11,5 milijuna kuna te još nije podmireno 2,5 milijuna kuna duga izvođačima za lanjsku, četvrtu fazu radova. Ove godine u planu je završna, peta faza, za koju je potrebno 14 milijuna kuna

Sjednicom Županijske skupštine dominirala je rasprava kako zatvoriti financijsku konstrukciju. Radovi se plaćaju decentraliziranim sredstvima države, iz županijskog proračuna te novcem Doma zdravlja. 

Svjesni da ni s ovim kreditom neće biti dovoljno novca, vijećnici su upitali župana Matiju Posavca odakle će ga pribaviti. Kazao im je da će decentraliziranim sredstvima za ovu godinu dobiti čak šest, umjesto dosadašnjih dva milijuna kuna za Dom zdravlja. 
- Očekujemo i sudjelovanje države kod otplate kredita, već postoje dogovori s ministrom zdravstva. A ako baš bude nedostajalo milijun-dva, platit ćemo iz izvornog proračuna Međimurske županije. Dom zdravlja mora biti izgrađen ove godine, a za medicinsko-dijagnostičku opremu dobili smo 7,5 milijuna kuna i ona već stiže - odgovorio je župan vijećnicima, ali i na određene priče da je novac za Dom zdravlja potrošen drugdje.