Politika i gospodarstvo 08.05.2018. 08:30. Zadnja izmjena: 08.05.2018. 08:30.

Cesta EU projekata

Europski tjedan i Dan otvorenih vrata EU projekata u Međimurskoj županiji

Na području Centra znanja otvorena je Cesta EU projekata u sklopu obilježavanja Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata u Međimurskoj županiji. Ideja Ceste EU projekata je predstaviti samo neke od projekata koji se provode na području Centra znanja Međimurske županije, a koji će imati značajan utjecaj na razvoj lokalne zajednice.

Ovom prilikom župan Međimurske županije Matija Posavec, osvrnuo se na članstvo Hrvatske u Europskoj uniji te benefite koje ona nosi dok je direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović predstavila je inicijativu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU „Dani otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj“. Prvi puta održani su prošle godine kada je više od 70 uspješnih projekata diljem Hrvatske otvorilo svoja vrata te je više od 90 tisuća posjetitelja bolje upoznalo korisnike projekata i sudjelovalo u brojnim aktivnostima poput edukacija i radionica te dobilo mnoštvo korisnih i praktičnih informacija o provedbi EU projekata.

Predstavnica Informacijskog centra EUROPE DIRECT Čakovec Marija Stanković predstavila je program Europskog tjedna i kampanju #investEU te ovom prilikom istaknula kako se obilježavanje u Međimurskoj županiji provodi već 18 godina kroz niz informativnih, edukativnih i zabavnih sadržaja. “Ove godine u sklopu Europskog tjedna obilježavamo i Europsku godinu kulturne baštine slaveći raznolikost na europskoj, nacionalnoj i lokalnoj razini, Dane otvorenih vrata EU projekata, koje započinjemo upravo ovdje, izložbom na otvorenom te promocijom regionalnih i lokalnih projekata sufinanciranih EU sredstvima“. Dan Europe prilika je za aktivnosti i festivale koji približavaju Europu njenim građanima, osobito najmlađima, predškolarcima, učenicima osnovnih i srednjih škola koji se iz godine u godinu vrlo aktivno uključuju te šire svoje znanje o Europi.