Politika i gospodarstvo 28.12.2017. 10:38. Zadnja izmjena: 28.12.2017. 10:39.

Potpisan ugovor

Financiranje još jednog projekta kojeg je kandidirala Međimurska županija

U Ministarstvu kulture je svečano potpisan ugovor o financiranju još jednog projekta kojeg je kandidirala Međimurska županija. Riječ je o projektu „SUKUS – Srednjoškolci u Kulturnim i Umjetničkim Sadržajima“ kojeg je Županija osmislila i zajedno sa partnerom Maticom Hrvatskom ogranak Čakovec kandidirala Ministarstvu kulture. Projekt je vrijedan 700 tisuća kuna, prošao je s maksimalnim iznosom financijske potpore tako da neće biti potrebno sufinanciranje iz županijskoga proračuna.

U ime prijavitelja, župana Međimurske županije, ugovor je sa ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek i ravnateljicom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Cvjetanom Plavša Matić potpisala pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Sonja Tošić Grlač koja je istaknula kako je sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima važan aspekt uključenosti u društvo, a ograničeni pristup toj vrsti aktivnosti može rezultirati smanjenim mogućnostima za mlade da razviju društvene veze te vještine i znanja koja doprinose njihovom osobnom razvoju. Stoga Međimurska županija želi i ovim projektom poticati mlade da aktivno sudjeluju u kulturnom životu zajednice.

Na taj će se način brojni mladi moći uključiti u umjetničke radionice, sudjelovati u radu kulturno umjetničkih društava, pripremati programe i prezentirati kulturnu baštinu Međimurja. Osim aktivnog doprinosa očuvanju međimurske kulturne baštine ovo je još jedno u nizu ulaganja u obrazovanje, a samim time i u učenike kroz njihovu kreativnost i izvannastavne aktivnosti koji će biti financirani europskim sredstvima.