Politika i gospodarstvo 08.08.2016. 09:12. Zadnja izmjena: 08.08.2016. 09:34.

Reakcija oporbe

Gradska organizacija SDP-a Murskog Središća: Ponašanje gradonačelnika je nedopustivo!

Tim je riječima započela konferencija za medije koju je u ime Gradske organizacije SDP-a Mursko Središće sazvao njezin predsjednik i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Murskog Središća, Mario Nerer. Osvrnuo se na nedavnu odluku Povjerenstva za sukob interesa kojom je gradonačelnik Dražen Srpak kažnjen zbog zapošljavanja sina preko mjere za stručno osposobljavanje.

Na sjednicama Gradskog vijeća upozoravali smo da je to očiti nepotizam, a on se na to oglušio. No to nije jedini primjer njegove bahatosti. Na isti je način stvorio radno mjesto za djelatnicu koja je bila na njegovoj listi za prošle lokalne izbore, istaknuo je Nerer.

Dodao je da od prve sjednice Gradskog vijeća traže da se centar grada osmisli uz pomoć stručnjaka, arhitekata i urbanista, jer je upravljanje prostorom jedna od temeljnih zadaća gradske vlasti.

Gradonačelnik prostorom upravlja stihijski, izmjestio je spomen - ploču palim borcima, a spomenik poginulim braniteljima smjestio je na spoju autobusne stanice, zelene površine i prometnice, i to na samo trideset koraka od javnog toaleta, pojasnio je Nerer i dodao kako se odluke u gradu donose samovoljom pojedinaca, pa je SDP tražio da se po područjima djelovanja gradske uprave formiraju posebni odbori.

Oni su formirani te u njihovom radu sudjeluje sedamdesetak osoba, no većina odbora nije održala ni konstituirajuću sjednicu što, prema njegovom mišljenju, opet demonstrira aroganciju koja vlada gradom.