Politika i gospodarstvo 01.12.2016. 11:29. Zadnja izmjena: 01.12.2016. 11:30.

Štromčeki, punionice i rasvjeta

Gradu Čakovcu titula Ambasadora alternativnih goriva

Grad Čakovec, kako je na konferenciji za novinare izvijestio gradonačelnik Stjepan Kovač, okitio se još jednom laskavom titulom. Vijeće Koordinacije za alternativna goriva Jadransko - jonske regije proglasilo ga je Ambasadorom alternativnih goriva za 2016. godinu i to za odvažan iskorak u primjeni alternativnog goriva u javnom gradskom prijevozu.

Kako su uz Kovača pojasnili Karmen Franin izr gradske Razvojne agencije Čakra Roman Petrović iz gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i europske fondove, počasni naziv Grad je ponajprije zavrijedio zahvaljujući projektu javnih električnih bicikala – štromčeka (trenutno ih je ukupno 30), punionicama za električne automobile (dvije postoje, još dvije su u planu) te projektu dinamičke rasvjete.

Podsjetimo, Čakovec je jedini hrvatski grad koji je postao dijelom europskog projekta Dynamic light ukupno vrijednog 3,500.000 eura od čega se na čakovečki dio odnosi 105.000 eura. Tim će se novcem nabaviti te u središtu grada, odnosno u Perivoju Zrinskih, postaviti suvremena LED rasvjeta kojom će se ostvarivati znatne uštede na energiji.