Politika i gospodarstvo 16.06.2017. 15:54. Zadnja izmjena: 16.06.2017. 15:59.

Konferencija

HNS-ovac Matija Posavec podnio neopozivu ostavku: Slijedi borba za skupštinsku većinu

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a, župan Matija Posavec podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke i na sve druge stranačke dužnosti na nacionalnoj razini, što podrazumijeva i odustajanje od moguće kandidature za novog predsjednika HNS-a.

Matija Posavec to je objavio na konferenciji za novinare održanoj u petak, a svoj je postupak obrazložio činjenicom da želi ostati vjeran Međimurkama i Međimurcima koji, kako je rekao, ne bi podržali bilo kakvu vrstu njegovog angažmana u aktualnoj Vladi RH, ali niti njegov angažman na vodećoj poziciji u HNS-u.

- Upravo zbog odanosti građanima i biračima, te svjestan da je uspjeh HNS-a u Međimurju u velikoj mjeri postignut ne zbog "stranačke markice", nego zbog mojeg imena i prezimena, dajem ostavku na mjesto predsjednika Središnjeg odbora HNS-a i na sve druge stranačke nacionalne funkcije u HNS-u, što znači i moje povlačenje iz nacionalne politike stranke, objavio je Posavec. Upitan o predstojećem formiranju skupštinske većine, Posavec je optimistično izjavio da će "sve biti u redu".