Politika i gospodarstvo 08.04.2016. 11:44. Zadnja izmjena: 08.04.2016. 12:14.

Skupština Međimurske županije

Hoće li Međimurje dobiti novac za 3 ključna projekta?

U sklopu aktualnog sata 18. sjednice Skupštine Međimurske županije vijećnik MDS-a Željko Pavlic upitao je što će biti s nastavkom izgradnje Doma zdravlja Čakovec te škole u Pribislavcu kao i sportske dvorane u Orehovici, s obzirom da Sabor nije prihvatio amandmane na državni proračun kojima su se tražila sredstva za spomenuto. 

Odgovarajući, župan Matija Posavec podsjetio je da je za te projekte tijekom svog nedavnog boravka u našem kraju potporu javno izrazio prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko te da je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat bio zadužen da „to riješi operativno".

"Dan kasnije u Saboru su amandmani odbijeni. Što se desilo ne znam, ali imam dogovoren sastanak u ministarstvima zdravlja te obrazovanja, znanosti i sporta. Vjerujem da su riječi prvog potpredsjednika Vlade bile iskrene i da će Vlada pomoći. Namjera nam je bila da se u državnom proračunu za te projekte naprave posebne stavke. Imam neke garancije da će novac biti osiguran bez obzira na sve opstrukcije koje se događaju na lokalnoj razini i vjerujem da će to tako biti. Ako neće, neki drugi morati će se opravdavati zašto nije. To su projekti  od javnog interesa koji nadilaze bilo kakvu stranačku ili ideološku podjelu.", kazao je Posavec izravno ne konkretiziravši tko na lokalnoj razini opstruira nastavak spomenutih investicija.