Politika i gospodarstvo 15.02.2017. 07:16. Zadnja izmjena: 16.02.2017. 11:06.

Politika

Hrvatska stranka prava: obnovljena podružnica za Grad Čakovec

HSP nikako ne može biti zadovoljan rezultatima parlamentarnih izbora, nakon 25 godina u Hrvatskom saboru nema pravaša, a njihova su mjesta zauzeli klaunovi koji od najvišeg zakonodavnog tijela Hrvatske prave cirkus, rekao je Goran Rohaček, povjerenik stranke za Međimursku županiju na konferenciji kojom je komentirao aktualna zbivanja u stranci.

- Kako je uvriježeno u zemljama zapadne demokracije predsjednik stranke Daniel Srb je nakon izbornog neuspjeha podnio ostavku pa će stranka na samu 27. obljetnicu obnove, u subotu 25. veljače održati opći sabor i izabrati novo vodstvo i predsjednika. Na ove parlamentarne izbore stranka izašla u koaliciji s HČSP-om, ali su neke pravaške stranke izostale pa je došlo do rasipanja pravaških glasova. To je uvelike doprinijelo neuspjehu pa je sada osim s HČSP-om uspostavljena i suradnja s AHSP-om i oprvdano vjerujemo da ćemo biti ugodno iznenađenje na predstojećim lokalnim izborima. Ali da bismo na njima bili i ozbiljan čimbenik osnivamo nove i jačamo  postojeće podružnice. Nedavno je tako obnovljen i rad podružnice za Grad Čakovec i održan njen zbor na kojem sam ja izabran za predsjednika, za dopredsjednike Antun Marodi i Nevenko Trbojević, za glavnog tajnika Goran Balić, u Nadzorni odbor Aleksandar Rupčić, kao predsjednik, a David Lešnjak i Josip Bedić kao članovi.

Dodao je da se HSP u Međimurju priprema kao da će na njih izaći sam, jer HČSP i AHSP ovdje nemaju organizacija, ali ne isključuje mogućnost koaliranja s drugim programski i ideološki srodnim strankama. HSP će izbore dočekati potpuno spreman i očekuje na njima zaista dobar rezultat, rekao je.