Politika i gospodarstvo 17.02.2017. 13:59. Zadnja izmjena: 17.02.2017. 14:03.

Novi mandat

I Skupština Međimurje-plina jednoglasno za Nenada Hranilovića

13. veljače

Nenad Hranilović i idućih će pet godina biti na čelu Međimurje-plina d.o.o. Čakovec. Takvu odluku, koju još mora potvrditi Skupština društva, donio je Nadzorni odbor tvrtke proteklog četvrtka. Na raspisani natječaj, osim aktualnog direktora, javilo se još troje kandidata: Stjepan Koraj, Martina Kovačević i Rajko Žižek. Žižekova prijava, zbog nezadovoljavanja uvjeta natječaja, nije razmatrana. Hranilović je dobio jednoglasnu potporu Nadzornog odbora.

HNS-ovac Hranilović je na mjestu direktora prije pet godina naslijedio HDZ-ovca Vladimira Ivkovića, a novi direktorski mandat trebao bi mu početi 18. veljače.

Budući da se nije dogodio najavljivani scenarij po kojem bi NO Skupštini ponudio dva kandidata, na predstojećoj sjednici ne bi trebalo biti  iznenađenja oko Hranilovićevog izbora, iako i sam izbor predsjedavajućeg iduće sjednice Skupštine nije baš glatko prošao. Naime, na sastanku NO-a je predloženo da iduću sjednicu Skupštine vodi čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač (Grad Čakovec ima najveći udio u Međimurje-plinu), međutim to nije prošlo, pa se pojavio protuprijedlog da sjednici predsjeda načelnik Općine Nedelišće Darko Dania (SDP), a zatim i prijedlog da predsjedavajući bude gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek (HDZ). Zanimljivo  je da je na stranu Kolareka stao i predsjednik NO-a Međimurje plina, SDP-ovac Ivan Zrna, predstavnik Grada Čakovca u Nadzornom odboru. (vt)


17. veljače

NOVI MANDAT DIREKTORA NA PET GODINA

I Skupština Međimurje-plina jednoglasno za Nenada Hranilovića

Nakon Nadzornog odbora i Skupština Međimurje-plina u petak je u čakovečkom hotelu Park za direktora spomenute tvrtke jednoglasno i bez rasprave, na novi mandat od pet godina potvrdila dosadašnjeg čelnog čovjeka tvrtke Nenada Hranilovića.

- Međimurje-plin se pokazao izuzetno dobrim igračem u  tržišnoj utakmici nakon što je krajem 2011. godine liberalizirano tržište plina i danas je jedan od jačih opskrbljivača u Hrvatskoj, kazao je uz ostalo Hranilović ujedno izvijestivši da potrošači koji su potpisali ugovore s Međimurje-plinom ne moraju strahovati od povećanja cijene plina. Do 30. rujna 2018. godine, do kad vrijedi ugovor, garantiramo im sadašnju cijenu. Oni koji nisu potpisali ugovor to mogu učiniti i naknadno, istaknuo je. (vk)

Izvor: vt i vk