Politika i gospodarstvo 20.11.2018. 12:26. Zadnja izmjena: 20.11.2018. 12:29.

Rekonstrukcija

Iduće godine novi i vrlo atraktivni izgled treće zgrade poslovnog inkubatora TIC-a Međimurje

U laboratoriju Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje TICM-a, u utorak, 20. studenog potpisan je ugovor za građevinske radove na rekonstrukciji treće zgrade poslovnog inkubatora TICM3. Nakon provedenog postupka javne nabave za izvođača je odabrano poduzeće Tekeli Projekt Inženjering d.o.o. iz Murskog Središća, čiji je direktor, Igor Tekeli, potpisao ugovor sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem uz nazočnost direktora TICM-a Ivana Plačka.

TICM3 je smješten na prostoru bivše vojarne u Čakovcu, današnjem Centru znanja Međimurske županije, nasuprot objektu TICM2. Ukupna vrijednost građevinskih radova na rekonstrukciji objekta TICM3 je 5.523.830,79 kn s PDV-om. Radovi na rekonstrukciji zgrade TICM3 i potkrovlja zgrade TICM1 financirani su u okviru Projekta ulaganja u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije ukupne vrijednosti 11.978.080,36 kn u potpunosti financiranog bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Međimurska županija, a partneri u provedbi su Tehnološko-inovacijski centar Međimurje i Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA. Radovi na rekonstrukciji potkrovlja zgrade TICM1 ukupne vrijednosti 3.210.189,44 kuna koje izvodi isti izvođač u uz napredovaloj su fazi i očekuje se da će biti dovršeni do proljeća 2019. godine.

Igor Tekeli osvrnuo se početak radova koji će trajati 10 mjeseci te opisao samo izvođenje konstrukcijskih i građevinskih radova. Istaknuo je kako će zgrada TICM3 dobiti sasvim novi i vrlo atraktivan izgled. „U visokoj smo fazi radova na potkrovlju zgrade TICM1 te jamčimo da će i ovaj projekt biti kvalitetno i na vrijeme završen“, zaključio je Tekeli.

Svečanosti potpisivanja prisustvovali su v.d. ravnateljice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e Ana Kralj, pročelnik UO za gospodarstvo MŽ Darko Radanović i voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva u JU REDEA Maša Tomašić.