Politika i gospodarstvo 27.12.2016. 14:37. Zadnja izmjena: 29.12.2016. 09:42.

Sjednica OV-a Male Subotice

Je li vatrogascima prošla baba s kolačima?

U raspravi oko novog proračuna Općine Mala Subotica za riječ se javio HNS-ov vijećnik Vladimir Mihalic. U ime DVD-a Mala Subotica zatražio da se u proračun unesu izmjene kojima bi se DVD-u omogućila nabava navalnog vozila.

Investicija bi trebala iznositi oko 300.000 kuna. Oni na računu imaju 80.000 kuna te smatraju da mogu uprihodovati još dodatnih 50.000 kuna. Zamolili su me da se stavka dotacija za DVD Mala Subotica uveća na iznos od 150.000 kuna, odnosno za dodatnih 80.000 kuna, rekao je V. Mihalic. Istovremeno je predložio da se, temeljem očekivanog rasta BDP-a, za isti iznos poveća i prihodovna stavka poreza i prireza na dohodak.

Primili smo molbu DVD-a, no, za mene je to neozbiljno. Ne može se čekati 5 do 12 i tražiti izmjene kad je sve odrađeno. I u ovoj smo godini za to planirali 70.000 kuna, no, sredstva nisu utrošena, prokomentirao je načelnik Vladimir Domjanić.

Sredstva nisu potrošili jer nisu našli adekvatno vozilo. Takvo vozilo stoji 2,000.000 kuna, a oni su, u suradnji s Haixom, uspjeli doći do vozila za nekih 300.000 kuna. Nisu se ranije javili jer nisu imali saznanja o mogućnostima koje im se sada nude, odgovorio je Mihalic.

U raspravu se uključila i SDP-ova vijećnica Jadranka Sermek koja inicijativu smatra bezobraznom.

Ako u Haixu bukne požar, neće ga gasiti samo DVD Mala Subotica, već sva dobrovoljna društva s područja općine. Ako su Haixu potrebni vatrogasci, neka osiguraju vlastite snage kao i sve druge ozbiljne tvrtke. Neozbiljno je s ovakvom idejom doći na dan donošenja proračuna, zaključila je.

S njom se složio i HSS-ov Josip Horvat koji je Mihalicov prijedlog nazvao akrobacijom u proračunu. Načelnik je, kao predlagač proračuna, izmjene odbio, pa se o predloženom amandmanu glasalo. Podržala su ga tri vijećnika, jedan je ostao suzdržan, pa je s osam glasova protiv prijedlog odbijen.